Broodje Eiersalade met Indiase Twist

Broodje eiersalade

Ik maak eiersalade meestal gewoon met wat mayonaise, kerrie djawa en gembersiroop maar deze versie heeft een extra Indiase twist door het gebruik van Hot madras curry powder, cayennepeper, gedroogd mangopoeder en vers limoensap. Lekker op een (afbak) foccacia.

Ingrediënten
2 el mayonaise
2 el stijfgeklopte room of crème fraîche
1 zeer fijngesneden sjalotje
1 tl hot madras kerriepoeder
1/4 tl cayennepeper (of meer)
1 tl amchor (gedroogd mangopoeder)
1 tl limoensap
1 el gembersiroop
peper, zout
2 el fijngehakte verse koriander (peterselie kan ook)
6 hardgekookte eieren

Maak het sausje door alles behalve de eieren en koriander door elkaar te roeren, proef en stel naar smaak bij. Het mag best een beetje sterk/zout smaken want samen met de eieren wordt de smaak weer wat afgezwakt. Snij de eieren fijn (of gebruik een eiersnijder om mooie blokjes te krijgen, zie: hier). Omdat je soms iets teveel saus hebt voeg je beter niet de eieren bij de saus maar om te beginnen de helft van de saus bij de eieren. Roeren en naar smaak meer saus toevoegen. Tot slot ook de koriander.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s