Indiase guacamole op toast

Indiaas gekruide Guacamole

Deze Indiaas gekruide guacamole krijgt een andere dimensie door het gebruik van Indiase kruiden. Het bij veganisten wel bekende Indiase zwarte zout geeft het de smaak van ei (echt!) en de chaat masala maakt het friszuur door het gedroogde mangopoeder, kruidig door de komijn en pittig door de cayenne. Verder smaakt het voornamelijk gewoon naar guacamole, maar dus net even anders. Lekker op toast of met naan.

Ingrediënten voor Guacamole

Ingrediënten
1 rijpe, zachte avocado
1 kleine tomaat
1 klein sjalotje
1/4 tl chaat masala
1/4 tl zwart zout (kala namak)
1 tl limoensap
1/2 tl limoenzest
2 el fijngehakte verse koriander
extra cayennepeper naar smaak

Snijd de tomaat en sjalot in kleine blokjes. Prak alle ingrediënten door elkaar. Proef en voeg zo nodig wat meer van de smaakmakers toe. Als je de guacamole niet meteen gaat eten kun je de pit terug in de guacamole leggen en het oppervlak “luchtdicht” bedekken met plasticfolie. Of alles in een boterhamzakje en zoveel mogelijk lucht eruit drukken.

Guacamole met ei

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s