Taiwanese Steak Sandwich

Taiwanese Steak Sandwich

Ciabatta met plakjes Taiwanees gemarineerde steak, sjalot, verse koriander, Kewpie mayonaise en okonomiyakisaus. Afmaken met versgemalen peper & zout naar smaak.

De steak kun je 2 uurtjes marinerenen daarna bakken, maar pas op, de suikers kunnen snel verbranden. Beter is de gemarineerde steak bijvoorbeeld eerst te roken, zodat die op temperatuur is en daarna kort te bakken. Ik deed de steak met de marinade en al in een dubbele ziploc een half uurtje in een warmwater bad van 50°C was om hem daarna kort te grillen.

Marinade voor Taiwanese steak:
2 el lichte sojasaus
1 el grofgemalen sichuanpeper
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl 5-kruidenpoeder
2 tl bruine basterdsuiker

Taiwanese Steak Sandwich

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s