Broodje lam met witte bonen humus

Lamsschouder en witte bonen

Een Turks broodje/puntje met witte bonen humus, een restje lamsschouder, lente-ui, koriander en peper en zout.

Witte bonen humus
300g gare witte bonen
2 el creme fraiche
2 el olijfolie
2 el sesampasta / tahin
1 tl gemalen komijn
2 el verse koriander
sap van halve citroen
peper, zout

Uiteraard ga je geen lamsschouder maken, alleen voor dit broodje. Maar voor de volledigheid toch hier het recept van bovenstaande schouder. Al kan het natuurlijk met ieder kliekje lamsvlees! De lamsschouder heeft een nacht gemarineerd in een “gestaafmixerde boemboe” van:
2 rode ui
4 teentjes knoflook
5 el gehakte, verse koriander
1 snufje saffraan (even geweekt in een eetlepel kokendheet water)
1/4 tl gemalen kaneel
1/2 tl gemalen gemberpoeder
1 tl ras-el-hanout
1/4 tl gemalen kardemompoeder
2 el olie
1/2 el citroensap

Dan de volgende dag in een ovenschaal met een scheutje witte wijn, soort van “luchtdicht” ingepakt met aluminiumfolie , 6 uur in een oven op 175ÂșC. Wij aten dat met witte bonen in cherrytomaatjes. En hadden dus teveel witte bonen, vandaar de witte bonen humus de volgende dag.

Moroccan Style Shoulder of Lamb

Roasted Moroccan Style Lamb Shoulder

Slow-Roasted Lamb Shoulder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s