Broodje lamsschouder met knoflooksaus

Rest lamsschouder met knoflooksaus op geroosterd brood

Twee geroosterde boterhammen met een restje lamsschouder (koud), wat gesneden rode ui, grofgesneden verse peterselie, huisgemaakte knoflooksaus en geschaafde amandelen. Het amandelschaafsel eventjes geroosterd in een droge koekenpan. De knoflookjes voor de knoflooksaus 30 minuten gepoft in een oven van 180ºC.

Knoflooksaus :
3 el Zaanse mayonaise
1 el (kook)room
2 gepofte knoflookjes
1 el fijngesneden peterseliesteeltjes
1/2 tl gemalen komijn
1 el limoensap
zout
peper

De lam is een lamsschouder van de Turkse slager, in een ovenschaal met veel ui, knoflook, rozemarijn, peper, zout en een scheutje Shaoxing rijstwijn (gewone wijn of iets anders kan natuurlijk ook). Soort van “luchtdicht” ingepakt met aluminiumfolie en 6 uur gegaard in een oven van 170ºC. Daarna valt het vlees van het bot. Wij eten er met zijn tweetjes 2 of 3 keer van. Bijvoorbeeld dus zo, op brood.

Lamsschouder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s