Champignons op toast

Geroosterde boterham met gebakken champignons en zachtgekookt eitje

Bak de champignons in wat olie in een flink hete pan bruin. Ik strooide er een mengsel van zout, suiker en vetsin over, maar alleen wat zout kan ook. Toen de champignons lekker bruin waren bluste ik af met een scheutje Shaoxing rijstwijn en toen dat verdampt was ging er een klont boter en wat fijngesneden knoflook bij. Toen de knoflook niet meer rauw was nog een scheutje lichte sojasaus, verse thijm en lente-ui. Serveren op een geroosterde boterham en een zachtgekookt eitje erop. Peper, zout, klaar.

De keer daarop waren de lente-uitjes en thijm op, maar de koriander niet. Het eitje was net iets te ver, maar nog steeds lekker :
Gebakken champignons op toast met een eitje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s