Beukenzwam op toast met 62°C eitje

Gebakken paddenstoelen op geroosterd brood

1 bakje witte beukenzwammen
1 bakje bruine beukenzwammen
olie om in te bakken
zout
boter om in te stoven
1 fijngehakt knoflookje
1 scheutje shaoxing rijstwijn
1 scheutje sojasaus
1 plukje verse koriander
1 lente-ui in ringetjes
versgeraspte parmezaanse kaas
versgemalen peper
2 boterhammen
1 of 2 zachtgekookte eitjes

Bak eerst de paddenstoelen met wat zout op hoog vuur in een paar eetlepels olie flink bruin. Dat duurt wel een paar minuten. Als ze mooi bruin zijn kiep je ze in zeef en/of laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de pan even schoon en verwarm er een flinke klont boter in en zet daarin de knoflook aan. Doe dan de gebakken paddenstoelen terug in de pan en zet het vuur hoog. Blus met een scheutje shaoxing rijstwijn, breng op smaak met een scheutje lichte sojasaus. Als dat enigzins verdampt is doe je er de lente-ui en koriander bij.

Zorg dat je ondertussen een eitje zacht gekookt hebt (ik deed het 45 minuten op 62°C) en twee boterhammen geroosterd. Drapeer de paddenstoelen over de toast, leg het eitje in het midden, strooi er wat parmezaanse kaas over en eventueel wat versgemalen peper.

Beukenzwammen worden veel gebruikt in de Aziatische keuken en zijn daarom te koop bij toko’s. Lees meer over deze paddenstoel onder hun Japanse naam : shimeji.

Mis en place paddenstoelen op toast

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s