Broodje oude geitenkaas met gekarameliseerde ui

Broodje Oude Geitenkaas met gecarameliseerde ui

Het brood was een afbak foccacia met kruiden. Daarop oude geitenkaas en wat zoete, gekarameliseerde ui. Die had ik niet in huis, dus maakte ik snel naar onderstaand recept.

Snelle uienjam
Snijd 1 rode ui in dunne halve manen, bak flink aan in wat olie in een steelpannetje met dikke bodem tot ze echt goed bruin en enigzins verschrompeld zijn. Als je denkt dat ze goed zijn doe je er 2 of 3 eetlepels suiker bij en laat die, als dat lukt smelten en karameliseren. Of in plaats daarvan honing gebruiken is ook vast lekker. Blus af met een scheut huis-tuin-en-keuken balsamico azijn. Even doorwarmen, proeven en eventueel bijstellen in smaak. Daarna af laten koelen. Lekker op een boterham met (geiten) kaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s