Makkelijk een ei klein snijden voor in de eiersalade

Makkelijk een ei klein snijden voor eiersalade

Eieren in gelijke, kleine stukjes snijden voor in een eiersalade doe je heel makkelijk met een eiersnijder.

  • Begin met het ei “verkeerdom” (dwars in het kuiltje) in de eiersnijder te leggen en er plakjes van te snijden.
  • Doe dit in verband met knoeien boven een kom.
  • Draai de eiersnijder voorzichtig om in je andere hand en probeer het in plakjes gesneden ei bij elkaar te houden.
  • Leg het ei weer “verkeerdom” in de eiersnijder, maar nu een kwartslag gedraaid, zodat je van de plakjes nu staafjes snijdt.
  • Draai wederom voorzichtig om in je hand, probeer het in staafjes gesneden ei bij elkaar te houden, leg het nu in het voorgevormde kuiltje zoals het bedoeld is (dus niet meer “verkeerdom”).
  • En voila, prachtige blokjes:

Ei in blokjes snijden met eiersnijder

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s