Vietnamees broodje (banh mi)

Vietnamees stokbroodje

Het broodje
1 knapperig, vers stokbroodje
besmeerd met kewpie mayonaise
daarop een laagje rilettes
daarop dikke repen Vietnamese worst cha lua (of Hollandse leverworst)
wat julienne van verse chilipeper
ingelegde reepjes wortel & rettich (recept hieronder)
wat staafjes verse komkommer
verse koriander
Vietnamese dressing (recept ook hieronder)
en tot slot Sriracha chilisaus naar smaak.

Vietnamese Wortel & Rettich pickles
100g wortel
100g rettich
100ml water
2 el rijstazijn
1 el suiker
1 el zout
Ingemaakte wortel & rettich maak je liefst een dag van tevoren en kun je nog wel een week of misschien twee bewaren in de koelkast. Je snijdt reepjes julienne van wortel en rettich (uit de losse pols of je snijdt eerst plakjes met een kaasschaaf/dunschiller en snijdt die in reepjes of je gebruikt een julienne snijder. Raspen kan ook, maar is niet zo mooi) Ik zou altijd even proeven en het mengsel naar smaak aan passen. Niet schrikken van de stank van ingemaakte rettich, dat is normaal en daar proef je straks niks van.

Vietnamese dressing
1 el limoensap
1 el palmsuiker
1 el sojasaus
1 el vissaus
½ tl fijngehakte, verse chilipeper
Mengen, proeven en naar smaak aanpassen.

Lees meer over (variaties op) dit broodje op : Aziatische-ingredienten.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s